Ravintola kirjastoon Ranualla

Matti tekasi ravintolan kirjastoon

Saammeko esitellä Matin? Matti on rohkea mies, ehkä hieman hullu, mutta juuri siitä syystä arvostamme häntä valtavasti. Matti nimittäin päätti perustaa ravintolan Ranualle. Ranuahan ei ole mikään miljoonakaupunki, vaan sympaattinen hillapitäjä Pudasjärven ja Rovaniemen välissä. Luettuamme Matin ravintolabisneksestä, ensimmäinen ajatuksemme oli, että mahtaisiko Matti olla pienessä saunakaljoissaan ja läpällä nettihuutokauppaan tarjoamalla lyönyt kätensä kakkaan? 

Maansiirtoyrittäjä Matti Koukkula tarjosi huutokaupassa Ranuan entisestä kirjastosta ja monitoimitalosta kunnalle 3500 euroa. Voittajatarjous. Seuraavaksi mielessäni välähti kuva pyyhe lantiolla saunan terassilla hikoilevasta miehestä, 

joka sai (pakosta) päähänsä keksiä lisää hyviä kuningasideoita. Ja hetken (todennäköisesti todella lyhyen hetken) pohdittuaan päättäneen perustaa juuri ostamaansa kirjastoon ravintolan. Olikohan Matti kuullut koronasta ja ravintola-alan tilanteesta hetkeen? 

Olipa tarina sitten miten tahansa, on varmaa, että Matti Koukkula perusti viime kesänä Ranualle The Book Bar -ravintolan. Kirjastoon. Hetken aikaa Matin kanssa puhelimessa jutellessani huomasin, että tämä mieshän on tosissaan. Toteuttanut kuningasideansa selvinpäin ja tosissaan. Mahtavaa. Juuri tällaista toimintaa itsekin arvostan. Pienellä ja välillä vähän isommallakin riskillä uutta ideaa kohti! Hyvä Matti! 

Toden totta, Ranualta löytyy The Book Bar. Menkää hyvät ihmiset käymään ja ihastelemaan ohikulkiessanne. Ravintolassa voit nauttia viihtyisästä ilmapiiristä, kyläbaarimeiningistä ja samalla lukea vaikka kirjoja. Livemusiikkiakin on tarjolla useana viikonloppuna. Myös karaokea saa laulaa silloin tällöin. 

Ravintola tarjoaa myös kokoustilat ja piharakennukseen on suunnitteilla sauna anniskelutiloineen. 

Lisäinfot ravintolasta täältä ja ravintolan kotisivuilta https://www.thebookbar.fi

The Book Bar Pop -festivaali Ranuan keskustassa 20.7.2024

Eikä Matin ideat tähän toki loppuneet. Hän päätti järjestää Ranualle sen kokoluokan festarit, ettei sellaista ole Ranuan keskustassa ennen nähty. Iso lava, kunnon tekniikka ja hyvät monipuoliset esiintyjät. The Book Bar Pop -festivaali juhlitaan 20.7.2024. Festareilla esiintyy mm. Pihlaja, The Meänland, Sani, Suotana, Talonpoika Lalli ja The Bilebändi. Liput tapahtumaan on myynnissä Tiketissä ja meillä Parhaatbileet.fi sivustolla. Normilippujen lisäksi myynnissä on vipin vippi. Kuulostaapa Mattimaiselle, kieltämättä en mitään perusvippiä odottanutkaan näiltä bileiltä.

Liput ja lisäinfot The Book Bar Popista täältä.

the bilebändi the book bar

The Bilebändi The Book Bar stagella.

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Parhaatbileet.fi toteuttamassa Kesän 2024 tapahtumalehdessä. Lue koko lehti täältä.